Search for content, post, videos

Hälsosam kladdkaka med avokado

 

Jag gjorde en så ljuvlig hälosam kladdkaka härom dagen! Den fick en perfekt kletig konsistens och smakar mycket av choklad. Kladdkakan innehåller avokado vilket som jag tidigare skrivit är väldigt bra att baka med för att göra bakverk mer hälsosamma. Kakan är dessutom riktigt lättgjord, är mejerifri och får sin sötma från färska dadlar.

Hälsosam kladdkaka med avokado

ca 70 gram avokado (ca 2/3 avokado)
60 gram färska dadlar (med kärnan borttagen)
1 ägg
2 msk mandelmjöl
1 msk riven kokos
1 msk kakao

 
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman avokado, ägg och dadlar med en stavmixer. Rör ner resterande ingredienser. Om önskas kan någon tsk honung tillsättas. Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

1 comment

  • Kladdkakan ser riktigt god ut! Jag har aldrig provat att baka med avokado innan, men det kan väl inte bli annat än gott! Jag ska prova receptet 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 8 =