Search for content, post, videos

Cinnamon coconut cake

 

Här har ni en saftig kaka med kanelsmak, bakad med banan och blåbär. Den innehåller inget smör eller andra mejerier, utan jag har här använt mig utav kokosmjölk vilket passar perfekt i denna kaka. Jag är riktigt nöjd över detta recept, och som tur är har jag flera skivor kvar i kylen att mumsa på! Det blir ett bra mellanmål.

Cinnamon coconut cake

1 dl kokosmjölk
2 ägg
1 banan
1 ½ dl mandelmjöl
2 ½ msk sötströ
2 msk pofiber
1 ½ tsk fiberhusk
½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm vaniljpulver
60 gram blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman kokosgrädde, ägg och banan. Tillsätt resterande ingredienser förutom blåbär, vilka försiktigt rörs ner sist. Klä en liten springform (7X16 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-35 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 16 =