Search for content, post, videos

Kaffekaka med banan

 

Jag tycker det är så gott med banan i kakor. Mjuka kakor blir så saftiga och får en så härlig smak utav detta! I denna banankaka har jag även haft med lite kaffe, för även om jag har svårt för att dricka beskt kaffe, älskar jag själva smaken utav kaffe. Denna kaka skär jag gärna i skivor och serverar med en klick vispad grädde.

Kaffekaka med banan

100 gram banan
2 ägg
½ dl havregryn
1 msk hett vatten
2 krm snabbkaffepulver
1 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
2 msk sötströ
1 msk kokosmjöl
1 msk olja (neutral)
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa banan, ägg och havregryn med en stavmixer. Blanda hett vatten och kaffepulver. Rör ner alla ingredienser i bananröran. Klä en liten brödform (ca 7X16 cm) med exempelvis aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, tills kakan är fast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × fyra =