Search for content, post, videos

Marjas Bountygodis

 

Snart är påsken här, och jag vill givetvis göra mitt bästa för att inspirera till ett hälsosamt bakande inför denna högtid. I detta inlägg vill jag bjuda på ett underbart bountygodis (chokladdoppat kokosgodis), som blir ett perfekt påskgodis att bjuda och/eller mumsa på själv. Jag blev så nöjd över resultatet, så testa gärna!

Marjas Bountygodis – 15 bollar

1 dl kokosgrädde
1 dl vispgrädde
40 gram smör
3 dl riven kokos
2 msk sötströ
2 krm vaniljpulver
120 gram choklad, utan tillsatt socker

Lägg kokosgrädde, vispgrädde och smör i en kastrull och sjud i ca 10 minuter. Ta bort från plattan och rör ner vanilj, sötning och kokos. Låt röran stå kallt i ca 1 timme. Rulla till bollar. Smält choklad och doppa bollarna i detta och låt stelna kallt på en tallrik med bakplåtspapper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sexton − 16 =