Search for content, post, videos

Äppelscones

 

Jag gjorde i helgen ett sådant underbart bröd! Det var små söta scones som jag hade rivet äpple i. De blev hur goda som helst och passar bra till frukost/brunch/mellanmål. Jag valde att smaksätta med lite kanel och ha russin i bröddegen, men det är en smaksak. Hasselnötsmjölet går bra att byta ut mot samma mängd mandelmjöl. Jag åt min scones med smör (och en rejält kopp chaite).

Äppelscones – 8 små scones

1 äpple
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl mjölk
½ dl hasselnötsmjöl
½ dl pofiber
2 msk olja
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
ev. ½ tsk kanel
1 krm salt
ev. russin

Sätt ugnen på 175 grader. Riv ett äpple med rivjärn. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg, mjölk, olja, äpple och eventuellt russin. Låt degen stå unde några minuter. Forma scones utav degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + sex =