Search for content, post, videos

Romtryfflar

 

I lördags var det som bekant alla hjärtans dag, och dagen till ära gav jag min man chokladtryfflar smaksatt med romarom. Både jag och han (mest han) älskar dessa, och är nästan ett obligatorisk inslag på speciella dagar. Jag har lagt upp receptet tidigare, men det är så pass gott att det tåls att lägga upp om och om igen. Ni ser det nedan!


Romtryfflar
 – ca 8 stycken

100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl vispgrädde
20 gram smör
ca 1 ½ tsk romarom
1 krm vaniljpulver
ev. extra sötning
kakao att rulla i

Koka upp grädde i en kastrull. Ta bort den från plattan. Rör ner pepparkakskrydda, vaniljpulver och bitar av chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ chokladen i kylen i ca en timme tills de stelnat. Rulla bollar av chokladen och rulla i kakao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =