Search for content, post, videos

Pumpamugcake

 

För den som vill baka något med pumpa, och dessutom vill att det ska gå snabbt och ha det omedelbums, kommer jag nu med receptet för er. En mugcake med butternutsquash/butternutpumpa! Det blir jättegott! Kakan får dessutom en härlig färg. Jag smaksätter min mugcake med kanel, och lite, lite malen ingefära. Var försiktig med ingefäran, då den är stark (se där, lite julkryddor fick jag in också). Ha en underbar lördag!

 

Pumpamugcake

30 gram buternutsquash i bitar
1 ägg
1 ½ msk vispgrädde
15 gram valnötter
2 msk mandlemjöl
1 msk sötströ (drygt)
½ tsk bakpulver
1 krm kanel
1/3 krm malen ingefära

Skär 30 gram butternutsquash i bitar och koka bitarna mjuka i vatten. Häll av vattnet och tillsätt resterande ingredienser. Mixa tills allt blandats. Fördela smeten i en smord kopp. Värm i mikrovågsugn i ca 2 minuter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

elva − 8 =