Search for content, post, videos

Kanelbullar med mandelfyllning

Nu är det bara en dryg vecka kvar till kanelbullensdag (4:e oktober). Det är en dag jag kommer ha fullt upp, för då ska jag näligen till “eget företags-mässan” i Älvsjö. Ska bli spännande, och förhoppningsvis lär jag mig något. Fast ofta sägs det bara saker som skanar betydelse tycker jag! Mer relevant fakta, tack.

Jag har haft megafullt upp denna vecka, och kommer förmodligen ha detsamma under den kommande (bokslut på jobbet). Skulle jag inte hinna baka med kanelbullar, har jag i varje fall gjort två satser inför denna “säsong”. Här kommer recept nummer två (recept ett finns HÄR)! I smeten har jag crème fraiche, och fyllningen har en bas av mandelmjöl smaksatt med kanel. Mums!

Jag har inte riktigt den där helgkänslan idag ska jag erkänna. Jag ska ju nämligen föreläsa med diverse bakning för 20 deltagare imorgon! Full rulle (i och för sig som vanligt) med andra ord. Men slappa kan jag göra när jag är pensionär. Eller så.

Kanelbullar med mandelfyllning

Deg:
2 ägg
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk pofiber
3 msk crème friache
2 msk kokosmjöl
1-2 msk sötströ
1 tsk bakpulver
½ tsk gurankärnmjöl
1 krm vaniljpulver 

Fyllning:
4 msk mandelmjöl
1 msk sötströ
1 tsk kanel
2 msk grädde

Deg
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt. Rör ner resterande ingredienser och låt stå i ca fem minuter. Lägg degen på ett bakplåtspapper och seden ett till papper över. Kavla ut ovanpå det översta bakplåtspappret, vilket gör att det inte fastnar deg på kaveln. Kava ut till en fyrkant (som är ca 50% längre än bred). Låt degen inte vara allt för tunn.

Fyllning
Blanda alla ingredienser och bred detta på degplattan. Rulla försiktigt ihop, med hjälp av bakplåtspappret, till en avlång rulle. Skär rullen i 10 bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Om önskas pensla på uppvispat ägg eller lite smält smör på bullarna och strö på lite extra sötströ. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter, tills bullarna tagit färg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sjutton − 10 =