Search for content, post, videos

Solrosfrallor

Bakar ni ofta bröd? Ärligt talat är det något som kommer i skymundan för min del. Ett av mina absoluta favoritbrödrecept är detta recept på frallor med solrosfrön. En gång i tiden skapade jag detta recept till Risenta faktiskt (närmare bestämt förra året då jag var höstens bagare för Risenta)! Solrosfrön smakar väldigt gott i bröd, och är något jag kan rekommendera! Frallorna passar minst sagt perfekt till frukost med en kopp thé (eller kaffe eller vad som nu dricks).

Solrosfrallor – 6 frallor

1 ½ dl solrosfrön
2 ägg
½ dl olja
1 dl gräddfil
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
ev. ½ msk sötströ
1 krm salt

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa solrosfrön tillsammans med ägg (med en stavmixer). Blanda ner resterande ingredienser och blanda väl. Låt svälla i ca 10 minuter. Forma sex stycken frallor av degen (ca 7 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper. Toppa gärna frallorna med lite extra solrosfrön. Grädda frallorna i mitten utav ugnen i ca 20 minuter. Låt frallorna därefter svalna en aning. Servera frallorna med smör och ost!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *