Search for content, post, videos

Bananchokladmugcake med hasselnötssmak

Välkommen söndag! Jag började dagen med en morgonpromenad. Den första den här veckan tyvärr. Det blir så sällan av när jag jobbar heltid. Då blir det att de blir av enbart de helgmorgnar jag inte tränar tidigt. Vilket blir typ en gång varannan vecka… Hur som helst var det kyligt, och jag körde premiär för både höstjacka och vantar. Men nu såhär två timmar senare är det ju riktigt varmt ute!

Gör ni mugcakes ofta? Det är så smidigt! Bara att röra ihop ingredienser och värma i mikron någon minut. Här kommer en mugcake där jag använt mig av en smakkombination jag älskar: choklad, banan och hasselnöt. För er som inte har hasselnötsmjöl men ändå vill testa, går det bra att använda mandelmjöl istället. Givetvis blir det en annan smak, men säkert väldigt gott i alla fall!

 

Bananchokladmugcake med hasselnötssmak

1 ägg
1 mogen (ganska liten) banan
½ dl hasselnötmjöl
1 msk kakao
1 msk kokosmjöl
1 1/3 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Mosa banan och blanda i resterande ingredienser. Rör noga. Smörj en kopp och fördela i smeten. Värm i mikro i ca 2 minuter.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fyra × 2 =