Search for content, post, videos

Ekologisk pasta av sojabönor

Jag äter sällan “vanlig” pasta gjord på vete. Istället äter jag oftast shiratakinudlar, strimlad aubergine, eller byter helt enkelt bara ut det mot sallad, vilket fungerar utmärkt. Nu fick jag roligt nog hem fettuccine från “à la eco” gjord på sojabönor. Detta är något jag velat testa länge, så det var verkligen på tiden att jag testade! Denna pasta är gjord enbart på ekologisa gröna sojabönor, är rik på protein och innehåller förhållandevis lite kolhydrater (17,1 gram per 100 gram, och en portion är ca 30 gram).

Vad åt jag med denna? Ursprungsreceptet är från arla med gravad lax, men jag använde vanlig lax (fryst som fått tina i kyl under natten). Jag värmde crème fraiche, dijonsenap, honung, massor av finhackad färsk dill, citron, salt och vitpeppar i en kastrull. Jag stekte lax på sidan av och rörde ner i såsen just innan servering. Till serverade jag alltså bönpastan, och även bladspenat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + arton =