Search for content, post, videos

Chokladbanankaka med avokado

Jag har gjort en så god och härligt kletig chokladkaka! Kan ni se hur saftig den är och den krämiga konsistensen? Helt enkelt underbart! Kakan innehåller avokado, viket jag älskar att baka med, och som passar så bra ihop tillsammans med chokladsmak. Sötman kommer från banan, dadlar och agavesirap. Jag tror jag åt upp denna kaka på en kväll…

 


Chokladbanankaka med avokado

60 gram avokado (ca 2/3 avokado)
1 banan
30 gram färska dadlar (3 stycken, utan kärna)
½ dl äggvita
½ dl havregryn
1-1 ½ msk kakao
1 msk kokosmjöl
1 msk bakprotein
1 msk agavesirap
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. lite romarom

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman avokado, banan, dadlar, äggvita och havregryn med stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser. Söta med agavesirap efter smak. Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

åtta + 13 =