Search for content, post, videos

Hälsosam Nutella med agave

Många av er vet förmodligen vid det här laget att jag älskar min hemmagjorda nutella utan tillsatt socker. Smakkombinationen av choklad och hasselnöt och den krämiga konsistensen är fullkomligt ljuvlig! Min tidigare variant har varit sötad med sötströ, men i denna har jag istället använt agavesirap. Resultatet blev mycket bra och något jag kommer att göra många fler gånger framöver! För att få denna nutella mer lös och krämig kan mer kokosolja tillsättas, altrnativt lite vatten. Dock kan vatten göra att hållbarheten förkortas (har jag fått för mig). Jag vet helle rinte hur lång denna nutella håller. Förvara den hur som helst i kylskåp!

 

 

Nutella med agave

100 gram rostade hasselnötter utan skal
1 msk kokosolja (10 gram)
1 msk agavesirap
ca 2 tsk kakao
1 krm vaniljpulver
ev. 1 tsk vatten

Mixa hasselnötterna med en stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser. Vill du ha en lösare kräm tillsätt mer kokosolja, eller eventuellt vatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

femton − 13 =