Search for content, post, videos

Chokladbollar med kokosolja

Jag tvivlar starkt på att man kan baka för mycket chokladbollar. Speciellt om de är både hälsosama och goda som i detta inlägg! Dessa chokladbollar innehåller äggvita och kokosolja istället för smör, de blir lite extra crunchiga på grund utav pecannötter och är dessutom smaksatta med kaffe. Hur gott som helst! Vill du (men det gjorde inte jag) smälter du choklad (utan tillsatt socker) och doppar bollarna i.

Hur är det för er, bakar ni mer under sommaren och semestern? Nu när jag är hemma och samtidigt jobbar mindre på Vasakronan under denna vecka, så hinner jag baka mer. Äntligen liksom! Det var dessutom på tiden, för receptarkivet behövdes fyllas på med nya, smarriga recept.

 

 

Chokladbollar med kokosolja – 10 stycken

20 gram kokosolja
2 msk äggvita
1 dl mandelmjöl
20 gram pecannötter
4 msk riven kokos
2 msk pofiber
3 msk sötströ
2-3 msk kakao
2 krm vaniljpulver
1 msk hett vatten
2 krm snabbkaffepulver

Finhacka pecannötterna. Blanda hett vatten och snabbkaffe, och låt svalna. Blanda samman alla ingredienser och rull bollar utav egen. Rulla därefter chokaldbollarna i riven kokos.

Tips: doppa bollarna i smält choklad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

tjugo − tjugo =