Search for content, post, videos

Raw chokladmousse

Detta är ett fantastiskt recept jag vill dela med mig utav! Jag gjorde en sådan underbar, len och krämig raw (rå) mousse med en kraftig smak av choklad. Moussen har en bas av avokado (vilket jag använder relativt ofta i mina bakverk) och dadlar vilket gör den mjuk och krämig, och bidrar med naturlig sötma. Den här moussen svängde jag ihop på några minuter efter ett träningspass jag körde igår. Rekommenderas verkligen om du vill ha något som ska vara både supergott och väldigt lättgjort.

 

Raw chokladmousse – 1 portion

1 avokado
30 gram färska dadlar, utan kärna
2 msk raw kakao
½ mask agavesirap
1 msk vatten
½ krm vaniljpulver

Mixa samman alla ingredienser. Söta efter smak med agavesirap/honung. För en lösare mousse tillsätts mer vatten.

 

DSC_0712 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − tre =