Search for content, post, videos

Honungskanderade pecannötter

Hemma hos mig står kokboken “Systrarna eisenmans mingelmat” prydligt uppställd i köket. Här har jag hittat ett recept som jag håller lite extra kärt, nämligen “Honungskanderade pecannötter”, och som jag nu även vill tipsa er om! Jag har gjort min egen version på receptet, och ni finner det här nedan (jag använder bland annat agavesirap istället för honung). Det blir underbart gott, och ett snack som passar perfekt att smaska på! Eller varför inte lägga i en burk och ge bort? Det kommer att bli en mycket uppskattad gåva!

 

Kanel- och honungskanderade pecannötter

100 gram pecannötter
2-3 msk agavesirap (eller honung)
2 krm kanel

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötter, agavesirap och kanel (om du använder fast honung får du smälta den försiktigt). Lägg nötterna på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i ca 5-6 minuter tills nötterna tagit färg. Håll noga koll på nötterna så de inte blir brända!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × tre =