Search for content, post, videos

Inställning!

Hur jag med mitt tankesätt ställer in mig på saker och ting påverkar mig och mitt liv väldigt mycket. Jag har aldrig varit den där spontana personen, utan vill veta saker i förväg så att jag kan ”ta åt mig” och ställa in mig på dessa kommande saker/händelser. Exempelvis vill jag inte boka in en resa om några dagar, utan jag vill ha gott om tid att njuta av bara tanken på hur underbart det ska bli. Att längta är på något sett för mig en stor del av själva nöjet! Tyvärr för detta tankesätt som jag har med sig en del negativa effekter, såsom att jag kan gå omkring och tänka på, och gräma mig, för mindre roliga händelser en lång tid innan de kommer att ske.

Ta till exempel detta: Jag älskar som de flesta att ha helg och att få vara ledig från jobbet. Därför tycker jag mycket om lördagen som dag. Jag gillar även fredagen, för att det snart ska bli helg. Däremot gillar jag inte söndagen, för att då är det snart måndag! Ni hör väl hur dumt det låter? Även fast jag älskar att vara ledig, så gillar jag fredagen mer än söndagen, även om jag jobbar heltid på fredagen och är ledig på söndagen. Jag ska absolut försöka jobba på en bättre inställning till söndagen, då får jag ju helt plötsligt tre hela dagar som är extra bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × fem =