Search for content, post, videos

Mandelbollar med choklad

Om mindre än två veckor är det påsk och därför är påskbaket i full gång hemma hos mig! Kanske inte själva bakandet just till påskdagarna, utan snarare för att hinna med att i god tid experimenterafram bra recept och hinna visa ER dom! Idag skapade jag ett så otroligt gott recept på mandelbollar, som blev över all förväntan! Jag har gjort liknande bollar tidigare, men de har inte blivit så här pass goda ska jag erkänna. Att
de samtidigt var mycket lättgjorda, gör det hela inte sämre. Jag använder mig i detta recept av ett sockerersättningsströ som kallas sötströ (köpt på Ica och är lika sött som socker) och av sockerfri steviachoklad (även denna köpt på Ica). Detta går givetvis bra att byta ut mot vanligt socker och vanlig choklad om så önskas! Fler påskrecept hittar du HÄR!

 

Mandelbollar med choklad – 8 stycken

25 gram rumsvarmt smör
¾ dl mandelmjöl
3 msk proteinpulver
2 droppar bittermandelarom
1 msk sötströ

ca 30 gram choklad, gärna sockerfri
ev. 2 chokladbitar

Blanda allt utom choklad till en deg. Rulla degen till bollar, eventuellt med en ¼-dels chokladbit i mitten. Smält ca 30 gram choklad, doppa/rulla bollarna i detta och lägg på en tallrik med bakplåtspapper. Ställ bollarna i kylskåp för att stelna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + sjutton =