Search for content, post, videos

Den perfekta gåvan – Chokladtryfflar

Det är många i min närmaste omgivning som fyller år just i mars. Jag ger gärna bort något hemmagjort (hembakat i mina fall) som en del utav en födelsedagspresent, vilket jag tycker ofta kan vara mycket finare, och mer värt, än något man i desperation köpt i närmaste butik. Jag tycker verkligen att det ligger något i “Jag önskar mig en teckning”-tänket.

Något av en “paradpresent” som jag har är chokladtryfflar, som gärna får vara smaksatt med lite rom, eller romarom. Självfallet delar jag med mig utav receptet här nedan!

 

Chokladtryfflar:

100 gram mörk choklad, gärna sockerfri
1 dl vispgrädde
20 gram smör
1 krm vaniljpulver
ca ½ tsk romarom (efter smak)
valfri mängd sötning sötströ (kan utslutas, beror på chokladens sötma och din smak)

Koka upp grädde i en kastrull. Ta bort den från plattan. Rör ner resterande ingredienser och rör om tills chokladen smält. Ställ tryffeln i kylen i ett par timmar tills den stelnat. Rulla bollar av tryffeln och rulla gärna i kakao.

 

DSC_0249-tiltshift

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

elva + tolv =