Search for content, post, videos

Hälsokaka med choklad och avokado

Jag tycker mycket om att baka mad avokado, för den bidrar till att kakans konistens blir så underbart krämig och saftig! Jag gjorde nu en chokladkaka med just avokado istället för smör, och som dessutom får sin sötma från färska dadlar och agavesirap (eller honung). Varning! Det är risk att hela kakan tar slut samma kväll. Det gjorde en i varje fall för mig…

 

Hälsokaka med choklad och avokado
50 gram färska dadlar
60 gram avokado
1 ägg
2 msk mjölk
ca 2 msk agavesirap
20 gram hasselnötter utan skal
15 gram sötmandlar
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk riven kokos
2 krm vaniljpulver
2-3 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en skål och mixa tills allt blandats. Smörj och bröa en 12-cm springform (ex. med riven kokos). Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter.

Jag hade kakan lite kortare än 18 minuter, men då blev den väldigt kladdig. Visserligen är jag av den åsikt att ju kladdigare, desto bättre, men ändå…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − två =