Search for content, post, videos

Hälsosamma pannkakor

Nu har vi äntligen helgen här (för många utav oss), och då vill jag passa på att tips om en riktigt god, lättgjord och hälsosam frukost/mellanmål! Det jag pratar om är ett recept på pannkakor, som varken innehåller mjöl eller vanligt socker. Jag har använt mig utav just detta recept i över ett år, och jag har fått höra många glada tillrop av överraskade personer som inte visste att hälsosamt också kan vara gott! Personligen tycker jag att dessa pannkakor kan passa till alla dagens mål (kanske inte under samma dag förstås), och om man vill ha något mer mättande dubblar man receptet och/eller ökar på tillbehören. Pannkakorna är mina favoritpannkakor, smakar likt vanliga och håller även ihop bra. Ingredienserna som behövs går att hitta i vanliga livsmedelsaffärer.

Jag gör mina pannkakor såhär:
Vispa ihop 1 ägg, 1 tsk kokosmjöl, 1 tsk fiberhusk, ca ½ dl mjölk och lite sötning efter smak. Låt smeten stå till sig i ca 10 minuter, och tillsätt eventuellt mer mjölk och smeten blir för tjock. Stek pannkakor i smör eller olja som vanligt! Jag äter mina pannkakor med bär, ricotta/grädde och agavesirap/flytande honung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ett × tre =