Search for content, post, videos

Solrosfrallor – underbart frukostbröd

När jag bakar bröd, gör jag det förstås utan det vanliga vetemjölet. Och det går alldeles utmärkt! Dessa saftiga solrosfrallor har fått väldigt positiv respons, och är ett av mina absoluta favoritbröd. Tänk er dessa med smör och/eller ost en lugn helgdagsmorgon, tillsammans med en god kopp kaffe eller te. Det låter enligt mig helt enkelt underbart! Ingredienserna går alla att få tag på i lite större livsmedelsaffärer.

Solrosfrallor – 6 frallor

2 ägg
½ dl olja
1 dl gräddfil
1 ½ dl solrosfrön
2 msk kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
ev. valfri sötning
1 krm salt

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa solrosfrön tillsammans med ägg (med en stavmixer). Blanda ner resterande ingredienser och blanda väl. Låt svälla i ca 10 minuter. Forma sex stycken frallor av degen (ca 7 cm i diameter) på en plåt med bakplåtspapper. Toppa gärna frallorna med lite extra solrosfrön. Grädda frallorna i mitten utav ugnen i ca 20 minuter. Låt frallorna därefter svalna en aning. Servera frallorna med smör och ost!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ett × två =