Search for content, post, videos

Varm choklad på ägg

För ett par år sedan drack jag nästan varje kväll varm choklad, med en bas av en färdigköpt havredryck (med väldigt lite tillsatt socker). Denna dryck slutades för ungefär ett år sedan att säljas, och jag tror ärligt talat att jag måste vara den konsument som sörjde, och fortfarande sörjer, att denna dryck slutade att produceras mest. Men nu har jag hittat det perfekta substitutet!

Jag gjorde för några månader sedan (fyra månader, och i ett annat liv, känns det som) äggchailatte, och jag gillade konistensen, men smaken blev för svag. Nu, hundra år senare, kom jag äntligen mig för att göra en liknande variant, fast som varm choklad. Jag använde sockerfritt chokladpulver, men man kan smaksätta med vad som helst man önskar (kakao + sötning). Jag rörde även ner lite vispad grädde, vilket blev pricken över i:et. Såklart går detta bra att utesluta, eller byta ut mot exempelvis lite kokosolja.

Visst kan det låta lite konstig att göra varm choklad med ägg, men det är både gott och hälsosamt! Perfekt att mysa med framför TV:n.

[fullwidth backgroundcolor=”” backgroundimage=”” backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”top left” backgroundattachment=”fixed” bordersize=”px” bordercolor=”” paddingTop=”26px” paddingBottom=”50px”]

[one_half last=”no”]

Ingredienser

[separator top=”25″ style=”single”]

1 ägg
2 dl hett vatten
1 msk chokaldpulver (eller valfri mängd kakao+sötning)
ev. lite vaniljpulver
ev. vispad grädde

Koka upp vatten. Mixa samman allt (utom grädden, om man inte vill ha den i själva drycken) och häll upp i en mugg/glas. Toppa gärna med grädde!

[/one_half]

[one_half last=”yes”]
varmchoklad
[/one_half]

[/fullwidth]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *