Search for content, post, videos

“Baka Sockerfritt” – Lite om mig

Jag heter Marja Folcke, och driver sedan snart två år tillbaka hemsidan och bloggen “Baka Sockerfritt“. Jag har nu fått möjligheten att även blogga för “Bättre Hälsa”, och jag kommer här att bland annat dela med mig utav egenkomponerade och hälsosamma bakverk, med inspiration från bland annat paleo, lchf och raw food. Jag kommer även att publicerar lite mer personliga inlägg mellan varven, och tipsa om produkter som jag finner intressanta och kan stå bakom.

Jag har sedan jag var liten älskat att laga mat och att baka. Hemma var det minsann inte föräldrarna, utan den tolvåriga Marja, som komponerade matsedeln för veckans alla middagar. Framförallt bakningen har alltid varit avslappnande och verkat som terapi för mig. När jag började gymnasiet började även mitt intresse för hälsa att vakna till liv, och jag började därmed äta hälsosammare och dessutom att träna ett par gånger i veckan. Intresset för hälsa utvecklades även under min tid som universitetsstudent, där jag studerade till civilekonom. Detta medförde tyvärr att jag allt mer sällan bakade, vilket för mig var en stor sorg. Som tur var kom jag på en lösning. Lösningen är för mig idag självklar, och den är givetvis att baka hälsosamt. Närmare bestämt att Baka Sockerfritt.

Idag jobbar jag med ekonomi, och har Baka Sockerfritt som en stor hobby. Min dröm är att i framtiden till och med kunna jobba med detta (håll tummarna!). Mitt mål med Baka Sockerfritt är att öppna folks ögon och sprida kunskapen om att hälsosamt faktiskt också kan vara gott. För att inte tala om att det också kan vara enkelt! Jag vill krossa myten om att sockerfri bakverk smakar som ”en våt gammal trasa” (vilket en närmast chockad bekant utbrast att min kaka inte smakade).

Alla mina bakverk är bakade utan socker och utan mjöl. Istället använder jag bland annat frukt och sockerersättningsströ (ofta sötströ som är lika sött och med samma konsistens som socker). Det ska heller inte vara krångligt att baka hälsosamt. Mina recept tar ofta inte mer än någon halvtimme att laga. Inklusive gräddningstiden. Så det finns inga bortförklaringar eller hinder för att börja baka sockerfritt. Jag hoppas nu att jag med mina inlägg och med mina recept kan påverka och inspirera er till att göra samma upptäckt som jag själv har gjort.

 

Varma hälsningar,

Marja Folcke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − tre =