Om Alkohollinjen

På Alkohollinjen erbjuds stöd för den som vill förändra sina alkoholvanor eller som är anhörig till en person med alkoholproblem. All kontakt sker på telefon och du kan ringa från hela landet. Det är kostnadsfritt och du kan välja att vara anonym. Vi vill hjälpa dig att förändra din situation på det sätt som passar dig bäst.

Alkohollinjen bild

Alkohollinjen drivs sedan starten 2007 inom Stockholms läns landsting men vi har ett nationellt uppdrag och huvudsaklig finansiering från Socialdepartementet.

Alla våra rådgivare är särskilt utbildade för att kunna erbjuda stöd till förändring – däremot ger vi inte individuella medicinska råd. De som vill ha flera kontakter med Alkohollinjen kan välja mellan att själva ringa igen eller att bli uppringda av en rådgivare för uppföljande samtal. För dem som behöver annat stöd än det vi kan ge kan rådgivarna lämna information om andra alternativ.

Vi vet att de yngsta som ringer Alkohollinjen är i tonåren och de äldsta över 90 år. Bland dem som vill förändra sina egna alkoholvanor är ungefär en av fyra kvinnor men bland de som är anhöriga är åtta av tio kvinnor. De flesta berättar att de lever vanliga liv med familj och arbete – men de dricker för mycket alkohol eller har en närstående som har alkoholproblem.

Alkohollinjen är öppen måndag-torsdag kl 12-19 och fredag kl 12-17. På dagarna har vi tre linjer öppna och på kvällarna två.

Du når oss på 020-84 44 48.
För mer information: se www.alkohollinjen.se

Alkohollinjen

Kontaktuppgifter: Bäst är om du ringer oss på 020-84 44 48. Mer information om oss hittar du på www.alkohollinjen.se